Skip to the main content

6 Tips voor een goed RFP-document voor software development.

Hoe schrijf je een RFP-document
Introductie

Je huidige IT-landschap doet niet meer voor je, wat het zou moeten doen. Daarom zoek je een digital partner die de techniek weer voor jou laat werken. Je vindt er een aantal en dan?

Voor een project met veel impact, zoals software development, wil je niet over één nacht ijs gaan. Maar je wilt ook geen tijd verspillen aan eindeloze gesprekken en onderhandelingen.

Een RFP kun je zien als een handvat om de vraag duidelijk in kaart te brengen, zodat potentiële partners een realistisch en concreet aanbod kunnen doen.

Direct naar download

 

 

Soort
Downloads
Categorieën
Knowledge
Auteur
Aida
Publicatiedatum
Leestijd
7 min

Wat is een RFP-document?

Een RFP-document staat voor Request for Proposal. Dit verzoek volgt meestal een RFI op, een Request for Information. Hiermee heb je de eerste schifting gemaakt en bleven de partijen over, die een potentiële match zijn. Met de RFP ga je vervolgens de diepte in.

Hoe scherper je de behoeften en vragen formuleert in jouw Request for Proposal, hoe beter jouw potentiële partner je kan helpen. Wij kijken bijvoorbeeld altijd verder dan de vraag. Door echt in te zoomen op de behoeftes van de eindgebruiker en alle stakeholders in combinatie met de doelen van de organisatie, kunnen we vaak nieuwe, waardevolle inzichten bieden.

Maar hoe maak je zo een RFP-document en welke elementen mogen niet ontbreken? Download de whitepaper voor 6 concrete tips waarmee je direct verder kunt.

 

Download
RFP-document

Nieuwsbrief The Monthly Brew